Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till godhetspolitikerna

”Jag vill ej vara ädel, jag vill ej vara god,
de gode och de ädle de ställa upp sin stod
i skönaste belysning på högsta piedestal
med inskrift om bedrifter i hörnet av sin sal.

Sen stå de och betrakta sin älskliga bild,
hur ädel är ej minen, hur god och blid och mild,
de tänka i sitt hjärta: Si, allt är ganska gott!
– men bakom står Hin onde och hostar så smått.”
Gustaf Fröding




Bunden vers (Annat versmått) av Kungskobran VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-09 13:45



Bookmark and Share


  ULJO
Goda politiker finns väl inte? De jobbar för sina egna syften, tyvärr.
2019-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP