Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
12 augusti


En stig av ljung

 

Jag är ute i skogen
för att plocka svamp
vandrar en bit
längs en lilafärgad stig
av ljung
där ljuset silas mellan träden

Plötsligt kommer en oväntad regnskur
men träden är alldeles för glesa
för att ge mig skydd
så jag ger upp tanken
att avvakta en stund därunder

Lika plötsligt upphör regnet
och ett milt silverskimrande
pärlemordroppande ljus
blir synligt för en liten stund
när solen bryter fram
ur molnen

Jag tar av från ljungstigen
en liten bit in på obanad terräng
och just där
blir hela marken solgul
av kantareller

Det är alldeles i närheten av huset
där mina farföräldrar bodde
och där min pappa födddes
och jag sänder mina tankar
i tacksamhet
till dem som gått här förut

Deras liv var fyllda av slit
försakelse och möda
men hoppet och tron på
en bättre framtid
och mål att sträva mot
gav dem kraft
mod och styrka






Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-14 13:06



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
oh sååå vackert i ord och i bild! konstnärsjälen jublar!
2019-10-09

  Anya VIP
Åhh så fint. Vilket guldställe varvat med generationer. Känner livslust när jag läser. Vackert skriver.
2019-10-07

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar naturlyrik...
2019-09-30

  Chawa VIP
Oändligt vacker naturbild smyckar text som strålar färgrikt och ömsint vägvisande från släktled till släktled. Härligt berättat med budskap och aktning!
2019-09-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så sant...
De som banat
väg ofta kämpat
sin egen önskan
dämpat för att få
till det bra för andra!
Något att efterlikna och
så väl vandra, med mottot:
Tyck om varandra!
****************


2019-09-16

  Monika A Mirsch VIP
Många är de skimrande metaforer du bjuder frikostigt på i din gula kantarell skog, i din mjuka dikt!
2019-09-16

  Respons VIP
Du förmedlar en strak naturupplevelse!
2019-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Fint om ett kantarellställe i skogen som väcker tankar och känslor på familjemedlemmar som, förmodligen, plockat svamp på samma plats.
2019-09-15

  ULJO
Härlig ljungstig
2019-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP