Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckans Proletariat

Du en den enda skugga som jag vet

som ja vill ta med till en annan planet

för att grunda en ny och strålande mänsklighet.

Det ska vara varmare än här

Och ha en helt annan atmosfär

det ska vara bra för vår natur och naturligtvis för alla djur.

De ska vara bra för dig å mig

Och för varje liten pryl

Och varje liten grej.

 

Men akta dig för natten

för då kommer katten

Och smyger sig in i dina djupaste drömmar  när du sover som en stock.

Men innan du vet ordet av

har du vaknat till en helt annan dag

.

Där vilar inga skuggor

där finns de inget hat

för du har kommit till

lyckans proletariat.

 

Där finns dom som är korta å långa å tjocka å smarta

å dom bedragna

 

Å dom  som har gripits av hjärtats begär

Hur kunde de bli såhär?

ja va inte ens  där

Jagj Kom inte förrän långt långt senare.

Men säg vilken tjej vill åka med mig till en annan galax

till

en annan planet

till

ett helt annat solsystem med

mig.?

.........




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Time's Galaxy
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-19 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Time's Galaxy
Time's Galaxy