Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På begäran


Tågbyte allra sista delen

Efter att ha suttit på bänken en stund började jag fundera
har jag varit med om detta eller har jag drömt,
bestämde mig för att gå och kolla med tidtabellerna om
tåget fanns med, i raden mellan de aktuella avgångarna
fanns en rubrik , ”Destination och avgångar
för denna linje är under planering”
Jag gick tillbaka och satte mig ner på bänken igen,
vad befann jag mig egentligen,
i framtiden, nutiden eller i förfluten tid.
Just nu kändes nutiden påtaglig ,
jag var rejält hungrig och gick till bistron
för att få en bit mat, när jag hade ätit
nästan färdigt och satt där med min sejdel öl
dök en man upp, får jag sätta mig här sade han
Efter en stund började han prata,
konstigt, när jag missade mitt tåg och väntade på nästa
så kom ett tåg in på stationen som inte fanns på tidtabellen,
det stod ingen destination på skylten,
men en massa sjukliga skröpliga människor
och en sjuksköterska klev på.
Tur att du inte hoppade på sade jag med ett snett leende




Prosa (Fabel/Saga) av Kungskobran VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-01 11:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi får hoppas att den sjuksköterska kan göra vin av vatten och utfodra alla hungrande med bröd, bota de skröpligas krämpor och på alla sätt sprida hopp för de vilsna

Tack Kungskobran
2019-10-01

  ULJO
Varför stannar inte tåget i Åskefällalund?
2019-10-01

  KattenKin VIP
Tågserien liknar ingen annan, och detta blev ju ytterligare ett bra avsnitt. Applåder för kreativiteten att du fick ihop detta fantastiska i ett nafs på vår begäran! :)
2019-10-01

    Sefarge VIP
Som en blandsoppa av det mesta
Med Nuet.Dået och Framtiden
Ihopkokat. Kanske så det
ligger till, på något sätt?


2019-10-01

  Öknens Ros VIP
Som att befinna sig i Twilight Zone. Man vet inte vad som väntar. Bra skrivet!
2019-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP