Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första pris går till den som är efter de två första som gissar 'rätt'. Första pris går alltså inte nödvändigtvis till den som gissar rätt. För att tävlingen skall bli 'snäppet svårare', måste någon placera sig på fjärde plats.


Experimentet






En butik hade vanan att då och då ha sänkt priset
med 25% på en vara, där det fanns sju sorter av, i
sortimentet. För att förvandla saken till ett experi
ment gjordes det nästa gång, en månad senare, en
förlängning av detsamma. Med den skillnaden att
den sort vilken var mest populär, var det inget ned
satt pris på. Bara på de övriga sorterna. Gissa hur
det utföll då? Svaret kommer i nästa nummer av...

På ett liknande sätt kan det jämföras en matbutiks
försäljning av kvällstidningar. En veckas sju dagar
var den ena kvälltidningen till försäljning för halva
priset, medan den andra var det vanligt pris på och
vad blev då resultatet av detta? Den det var nedsatt
pris på, fick slut på sin upplaga i butiken. Men även
den med vanligt pris på, fick som vanligt slut på sin
upplaga. Detta var en vecka då det inte hände nåt
särskilt och de hade därför likvärdiga nyheter på
omslaget, om än med något olika placering av sina
nyheter, som kunde handla om skatten o viktminsk




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 176 gånger
Publicerad 2019-10-03 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP