Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En byst av Napoleon, är en sorts statyett, vanligen bara en halv människa avbildad. Ofta inte mycket mera än huvudet och axlarna möjligen med. Av en som har en tom plats i fönstret eller bokhyllan och vill fylla den med något.


Ibland är en byst bara en byst




Något som runnit ut i sanden, är det som förr var blott en rännil, som en avledare från en bäck, är det vatten som kommit att (Gjorde en paus här för att hämta andan, vilken med en smula gående ut kunde tas ifrån promenaden runt huset, där det lagras luft ibland och där spöken tar sin hemvist för given.) ta sig ut. En idé som en kvinna, vilken är mor till Göran och Klas i en bygd någonstans i landet, går ut på att lärare som får sig till livs att 'om ej betygen höjs väsentligt, i en speciell elevs betyg så kommer 'det att vidtas åtgärder. Lösningen är då att ge precis alla elever högsta betyg i precis alla ämnen. För om alla får det, då ingår ju även den elev som omtalats vara i behov av 'höga betyg', och så blir det på så sätt 'rättvist för alla'. Alternativet som hon ser på saken, vore om alla lärare inkom med sin avskedsansökan. Alla lärare samtidigt och då fick skolan nog 'läggas på is', vilket även det vore 'rättvist för alla parter'. Hon tycker att om något alls skall ske, det bör tänkas 'på alla' så där som rättvist och gynnande alla lika. Själv är inte Anders eller kvinnan som inte heter Eva, lärare. Men de kan ju ändå tycka ibland att en del åtgärder 'vore att gå för långt' i strävan att uppnå 'status quo'.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 429 gånger
Publicerad 2019-10-04 20:14



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Nu skall alla
vara lika få lika
det är ju att
idealet svika
då vi alla sågs
som unika...
2019-10-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP