Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Respekt

Om du fötts på den sidan av livet

där du tagit emot smekningar omsorg och bekräftelse 

handlar respekt om kärlek och trygghet

Om du fötts på den sidan av livet

där du tagit emot kränkningar, hot och våld

handlar respekt om hat och rädsla

Respekten är den plats 

där människan tar gestalt

ur osynlighetens dimma

Respekten är den plats

där lyckan möter olyckan

och bildar kontrast till likgiltigheten

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-08 15:03



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
den som fått mest gott av livet
har inte alltid mest att ge
för trygghet kan bli till likgiltighet
och girighet...

bra o tänkvärd text!
respekt!



2019-10-09

  Stanley Rydell
Klokt och sant om respektens locus
2019-10-09

  Svart svan
Wow... den bästa beskrivning av respektens väsen jag nånsin läst, vilken dessutom fick mig att uppmärksamma den subtila nyansskillnaden mellan hat och ondska... mycket insiktsfullt präntat, och definitivt en text som kontrasterar mot likgiltigheten...
2019-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP