Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En resa med minnena

Löv i färgprakt
Klistrade
Mot blöt asfalt
Dofter som förstärks
Av fuktig luft

Björkars ljusgröna kronor
Slånbärsbuskarnas vita skrud
Surret däri
återfödelse

Slasken som frusit
Efter gårdagens snö
Gnistrande mornar
Då kylans stillhet
Stannade tiden

Mina ögon fyllde, förgyllde
Mitt inre tidigt
Denna väg

En resa
I dåtid
Som funnits
Inte av alla vunnits

Den långa gatan
Genom skolan
Där alla lyste
På olika vis

Vissa starkare
Genom att stå
På bräcklig fasad
Å skita i det mesta
Deras pik i livet

Andra speglade sig
I betydelsen av sin outfit
Rätt märken
Rätt parfym

De tysta
Sneglade
Med en inre kraft
Likt väntande amaryllis
Kanske avundsjuka
Kanske inte

Fick alla flyga
Lyfta mot himlen
Lufta vingarna genom frisk vind

Ungdomens scen
Visar ofta
Tidigt
Vår kategori
Vår status
På livets långa teater

Jag reser till dåtid
Som inte finns
Men minns
Kläderna, parfymerna
Ansikten, kärlek, kyssar
När livet var lätt
I stunden svårt
Där vi möjligen
Kan ha formats
Hårt




Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2019-10-11 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP