Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trasig värld

En liten pojke lekte på gatan här igår

Nu ligger han i diket med splitter i sitt hår

 

En sargad drake flyger högt i det blå

Den kan ingen barnhand längre nå

 

Sida vid sida de sakta flyger bort

En lek ett barnliv allt för kort

 

I skymninge tycks gråten ebba ut

Men på sorgen finns det inget slut

 

För hatet det tycks växa varje dag

Vi kan bara tänka på du och jag

 

Tillsammans är ett ord som skrämmer oss

Vi för freden därför nu ständigt slåss

 

Så vår värld den trasas sönder mer och mer

Medan ärren och historierna  blir fler och fler

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-10-16 11:29



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
känner med och skakas!
2019-10-31

  Lars Hedlin
Starkt i beröring
2019-10-27

  ULJO
Berörande text. Krig är bara elände. Religionskonflikter är oacceptabelt. Vad tänker människor med? Inte med hjärtat, inte med hjärnan.
2019-10-16

    ej medlem längre
Sorglig men vacker dikt tycker jag
2019-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP