Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtrolighet

Vi sitter och pratar
hon nyttjar inte alkohol
jag gör det med måtta
Vi känner inte varandra så väl
pratet blir mest om väder och vind
barn och barn barn.

Jag beställer in ett glas vin,
Till min stora förvåning säger hon,
jag skulle kanske ta ett också,
hon dricker normalt bara vatten

Hon smuttar på glaset ,
det smakade ju bra säger hon
vi fortsatte och prata om ditt och datt
men efter ett tag blir samtalet personligare
Jag får veta saker som jag inte hade en
aning om och som jag inte kunde ana.
Ett glas vin!







Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-19 17:49



Bookmark and Share


  Levina Storåkern
Det är så det är. Jag sörjer på de unga nykteristers vägnar som aldrig någonsin låtit sig berusas. Hur ska de göra för att komma nära någon?
2019-11-02

  DavidM VIP
Dikten speglar väl vad ett möte och ett samtal kan göra. Härligt stycke.
2019-10-20

    ej medlem längre
...och en god lyssnare...
2019-10-20

  ULJO
Ur alkoholen växer sanningen
2019-10-19

  KattenKin VIP
Låter som en bra dejt, som tar sig från det allmängiltiga till det personliga, och som lämnar ett annorlunda avtryck.
2019-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP