Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hål och blommor

Jag har sett dig försöka imponera
Försökt själv
Sett vackra hus och stora titlar

Jag har sett Hollywood, hängt med kändisar, stått på scen
Har sett hålen i människor som vi idoliserar

Jag har sökt efter lösningen i politiska hjältar, blivit deras vän
Hittat hålen även där
Hålen i människor som finns överallt

Ofta är de störst hos de vi beundrar mest
De behöver vår kärlek, vänlighet, att bli genuint sedd

Vänlighet, empati, det stora i det lilla
Överväger alltid allt.
Ögon som förstår, en respekt som inkluderar alla brister
Är det enda hållbara botemedlet mot hålen jag känner till

Håll någons hand
Inte nödvändigtvis fysiskt
Men finns där för varandra. Lyft varandra. Försök känna empati med varandra.
I all vår bristfällighet, felaktighet
Försök förstå. Försök tro på att ingen är totalt fördärvad.
Vet att ingen är utan hål, oavsett imponerande yta.

Säg vad du menar. Ärlighet är trygghet och tillit, till dig själv och andra
Försök tala ur dina rötter istället för hålet
Försök agera ur dina rötter, inte från eller för blommorna
Och du ska se att blommorna växer och smittar andra
Att inte heller leva som en slav för hålet.

Med hålet igenfyllt är du en jordbävning i dig själv.
Orubblig. En trygghet och genuin hjälte för de som fortfarande famlar.







Fri vers av Krusbär
Läst 120 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-26 20:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krusbär