Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla människor måste dö



Varje människa måste dö
Kärleken som exploderar
i ett gnistrande regn utav
förenad sorg och glädje  
Den allt tillrättaställande
och fullkomligt hänsynslösa
sanningen ryter likt havet
i en orkan och åskan dånar 

Den döde ser och hör allt,
minns allt, och förlåter allt,
vet att det gör ont att älska
och att ondskans mörker är
giftigt, ofrånkomligt, att
vi alla är mer eller mindre
sårade, drabbade och sjuka

Kärleken andas blixtrande
harmonier utav medkänsla
med alla plågade i världen
Samtidigt som körer av döda
sjunger jublande tillsammans
om lyckan och friden i himlen
Ett nyfött barn skriker rasande
Alla människor måste dö.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-12 12:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gillar hur du kan blanda ett ganska naturbundet men ändå målande bildspråk med tematiska drag av spiritualism. Det blir för mig en intensiv läsupplevelse.

Samtidigt blir texten koncentrerad och jag funderar på om inte den hade kunnat vinna på att få en aning mer stilistisk luftighet, så att ögat kan vila och orden ges en större chans att lämna ett intryck i minnet.

Men som sagt, vackert skrivet!
2019-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP