Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I MIN DÖDE SLÄKTINGS HUS

I min döde släktings hus finns skatter

Kanske kan de göra någon rik

Bringa glädje som ett ljus i natten

som ett trygghetsbrus av nattrafik

 

Minnen svävar över skogar, myrar

De betingar inte något pris

Blinkar till som farledernas fyrar

i en tid av kaos och kamp och kris

 

Bryggarbilen kom och jag fick välja

mig en egen härlig läskedryck

Junibarnet, lapa sol och svälja

Kanske bara ett par kronor styck

 

Blankpolerad Ford står i garaget

Sköttes ömsint som ett lindebarn

Jag ska alltid bära på bagaget

Vi två blev betraktade som skarn

 

LARZ GUSTAFSSON 14/11 2019

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 208 gånger
Publicerad 2019-11-14 17:26



Bookmark and Share


  Koloristen
Neat!
2019-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP