Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


CIRKA EN MIL FRÅN HAVET

Vi bodde cirka en mil från havet

och fångade upp radiosignaler

Högt uppe i det kyliga Norden

där fanns våra två pojkrum på jorden

Vi bodde cirka en mil från kusten

Jag nåddes av ett lockrop från söder

Det där jag hade läst om i böcker

blev sen till nya systrar och bröder

 

Och över skog och ängar, ut mot havet

bröt längtan fram som lågor i skyn

Vi levde med idéerna och kampen

och sände ut vår flygpost från byn

Tre hobbyhjältar, eterns musketörer

i fredlig tävlan, brinnande nit

Folk undrade: "Vad är det ni har för er?"

Men ingen av dem nådde ända dit

 

LARZ GUSTAFSSON 16/11  2019

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/%C3%84lvkarleby_-_KMB_-_16000700019204.jpg




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 273 gånger
Publicerad 2019-11-16 18:34



Bookmark and Share


  Koloristen
Good1.
2019-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP