Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som den kära vän hon är, återkommer Emilia med levnadsberättelser...


Emilia möter Don Juan



Emilia din barriär - så svår att rämna
Glimten i din brustna blick, var det vackraste han sett
Kanske var det vårens sol som fick ditt mod att lämna
Skansen kring ditt trygga bo, du så omsorgsfullt berett

En lång och stilig Don Juan – golvad oresonligt
Du var den famn han aldrig fann - en dröm i rosenrött
En drivenhet i kärlekstörst, blev plötsligt nåt personligt
Och han älskade som mänskor gör, när kärlek är bemött

Emilia en riktig man - i allt han kan prestera
Du njöt av allt en mandom kan, på sinnlighetens topp
En ljuv och åtrådd kvinnlighet, fick hans vällust att brisera
Och Don Juan hölls handlöst fast, vid din feminina kropp

Han borde vetat bättre som - flersiffrigt belägrat
Än att falla som en fura, för en flerfalt lämnad dam
Han ibland förförandet, alltid kärleken förvägrat
Nu står han som förlorad i en varm och ömsint kram

Han hade aldrig känt så här - hans hjärta bara spraka
Han föll på knä och bad dig ömt, att alltid få bli din
Emilia du såg hans blick, och gav en blick tillbaka
Plötslig fanns en annan värld, där du ingen släppte in

Emilia, du tog din kjol - som när något är till ända
Medan Don Juanen bönade och bedyrade sin tro
Med ljuset tänt så grät han högt, och bad dig återvända
Medan hjärtats bön fick bränna, ett annat hjärtas bro

Och natten gick till ända - längs mörka trottoarer
Medan Don Juan förvirrat, helt omöjligt förstod
Han hade spelat ut sin roll med puka och fanfarer
Men vilseletts av profession och hjärtats heta blod

Emilia din barriär – helt omöjlig att rämna
Glimten i din sluga blick, en revansch du förberett
Det fanns nog ingen ängslan där, i att kärlek återlämna
På samma sätt som Don Juan brustna hjärtan har förlett




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-23 00:23



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
hm emilia låter som en osedvanligt klämmig person..fast det där med sluga blick är det manliga egot som talar ?
rackarns bra rim annars
för väl jag omöjligt förstår mig på manspersoner.
god natt

2019-11-23

  Kaptenlöjtnant
RIKTIGT BRA
2019-11-23
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP