Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ingår i "Strindbergiana" nr 100


STRINDBERGS MISSTÄNKTA KLOKSKAP

A.B : Så Strindberg anser
sig vara satt under obser-
vation,
för misstänkt klokskap !?

Ågust : Derför menniskorne
dölja något,
förty de äro intet
annat än träcklatriner
för varandra,
så äfven fast stanken
icke kännas och skiten icke
synas,
dölja sig bakom skalen
rofdjur,schakaler,kondorer,
giftormar,spindlar,ödlor mfl
vilka invänta rätta läget
förtära varandra,
medan ormen ömsa skinn
för att återinträda
till edens lustgård
vars syndiga natur
förleden menniskobarnen
i sin öfverlefnadsprocess.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 133 gånger
Publicerad 2020-05-17 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP