Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JANUSANSIKTET I NYA REPRISER

Kluven och tudelad står han där

står där och lismar och smilar

Dubbelnaturens bedrägliga sken

Tungspetsen som aldrig vilar

Spottar fram glosor och prat i ett

Både berömmer och dömer

Om du berättar vad du har sett

genmäler han att du drömmer

 

Janus, den lurige träder fram

skriver förbindligt och vänligt

Men det är ihåligt, saknar substans

och är till alls intet tjänligt

Även du, Brutus. Ja, ser man på

Jekyll och Hyde, gamle Janus

En eminens glider in, han är grå

Satan, som bistod med manus

 

 

LARZ GUSTAFSSON  8/5 2019

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2019-11-27 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP