Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ATT VARA EN GUD I TEORIN ÄR ENKELT

Var en Gud !
göm dig inte
bland de andra
i massan.

Kliv fram och håll
en predikan,
som ingen kommer
att glömma.

Slit maskerna av dem,
och låt dem förfasas
över vad de är.

Låt dem blöda,
men förlåt dem
deras obetydlighet.

Bliv det där ingen trodde
var möjligt,
och ej ens format i ord.

*
Det finns människor
vars obetydlighet
är så intetsägande
att de endast kan
hävda sig på andras
bekostnad,
eller att dra ner andra
till sin egen nivå,
vilken endast avslöjar
dem som ännu obetydligare
än de egentligen är,
och vad kan vara värre,
än att någon
framstår som obetydlig,
även inför sig själv.

*






Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 158 gånger
Publicerad 2020-05-14 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP