Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

takotsubokardiomyopati

jag gick till vårdcentralen häromdagen
fick en akuttid på hjärtmottagningen
tydligen var smärtan i bröstet
inte normal

jag frågade läkaren
vad problemet var
och hon tittade på mig och sa
takotsubokardiomyopati

jaha tänkte jag
det sa mig inte så mycket
men syster var så snäll och förklarade
att jag lider av ett brustet hjärta

jag frågade hur prognosen såg ut
den var inte god
hur långt har jag kvar innan det är slut?
ja en månad tror jag nog

tur var väl det
jag som hade planerat
att hinna se alla romantiska komedier i min kollektion
äta minst två liter chokladglass
och kanske gråta en skvätt

hörru, sa läkaren sen
vad har du egentligen gjort? på EKG:n ser jag
att ditt hjärta gått itu
takotsubokardiomyopati
ja du
jag träffade en man helt utan empati
och försöka vända honom till det bättre
jag gav honom mitt hjärta i present
och hoppades han inte skulle skada dess yttre

vad hände sen då? frågade läkaren
ja istället för ett hjärta
fick jag en massa smärta
för han använde mitt som en vodoo-docka
och högg mig med nålar
han hade i alla fall rejält med stålar!

läkaren suckade högt och sa
hörru, det här var inte så bra
om du inte hittar någon som gör ditt hjärta helt igen
har du bara en månad kvar

ja jag hörde det sa jag
men vet du vad?
det gör mig inte det minsta
så länge det skrivs på min gravsten
takotsubokardiomyopati




Fri vers (Fri form) av filippakindblom
Läst 272 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-01 08:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

filippakindblom
filippakindblom