Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradisfågeln

Utanför livet ur ett drakägg monarkfjäril flyger.
Tårar av vodka rinner från lodjurets himmel.
Så bedårande vacker isskulptur föreställande sjöjungfru i havets champagne hon sitter och läser sagor i halvmåne.
Ödsligheten den vita tigern vaktar smyckeskrin av mina juveler och en och annan snäcka.
Flamberad tystnad som körsbärslikör rinner i mitt blod. Bland kullerstenar jag finner ditt sanna jag. Tung parfymdoft sveper förbi med sin fladdermus liknande skepnad. De som pulveriserat mina drömmar med sin mortel. Kvar blir endast ett splittrat jag då jag förvandlas till tusen olika jag. Den jag är på morgonen kan skifta karaktär i alla regnbågens grå färgskiftningar till den jag är på kvällen. Att älska bland cyklamen och fuchsia. Lejonhannen gäspar och krampaktigt jag håller i den verklighet som är just nu. Men vem vet vad videung av pärlemor berguven ruvar.
Kanske kan rådjur av bärnsten visa mig vägen till mitt hem som öppnar sig som musselskal. Jag äntligen kan finna mig själv omsluten av dina vingar och mina egna vingar långsamt vecklas ut. Vi blickar mot nattens himmel och innan morgonen gryr vi lyft mot de drömmar som en gång var vi. Paradisfågeln ler och jag vet vad hon känner. För jag känner likadant.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 137 gånger
Publicerad 2019-12-01 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP