Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En politiker som inte vågar stå upp mot den som visar hur landet ligger,faller i sinom tid på sin egen förnekelse.


EN POLITIKERS HEDER OCH SAMVETE

Den intellektuellt hederlige politiker,
som inte gömma sig för verkligheten
hur djävlig den än ter sig,
och inte säger saker för att bli populär
och inte räds för att skrämma skiten
ur det mindre vetande folket,
vilka har fullt upp med att arbeta
ihop till tak över huvudet och mat
för dan,så de inte hinner med att tänka,
är rätt man för folket,
i motsats till den som ljuger som
Per Albin gjorde under 2:A världskriget
genom att meddela svenska folk,
att deras beredskap var god,
när det istället förhöll sig så att han
samarbetade med tysken genom att
muta dem med järnmalm till deras
vapenindustri.

Folk som vill lita på att salt är salt,
mår dåligt när de alltmer märker
att demokratin inte lever upp till
dess deklaration,
och att saltet var socker.

*
Ont är gott.
Slaveri är frihet.
Orättvisa är rättvisa.
Krig är fred.

Orwell "1984"

Edit : Men å andra sidan får du inget ligg,
om det första du säger på dejten,
är att du vill ligga.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 195 gånger
Publicerad 2019-12-04 09:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP