Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana"


VÄRDDJURET OCH PARASITEN ( Ågust o Frida Uhl )

Ågust : Å det skall hon hafva
klart för sig,
att vad som äro en kvinnas
och en mans rättigheter och
behof i ektenskapet,
äro af naturen stipulerat
vars motsatser,
dragas till och mot varann,
likt spindeln till flugan i nätet,
där vem som blir äten,
lär som alltid bli familjefadern,
som värddjur inför parasiten.

Så komma Frida än en gång
med orättvisans anklagelseakter
komma det varslas om ett
räfst och rättarting,
deri om det vore 1600-tal,
hon blifvit bränd uppå bålet,
som trollkona hvilken bolat
med djefvulen.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 368 gånger
Publicerad 2020-05-11 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP