Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana"


ÅGUST HEMKOMST TILL DET ÖDE LANDET

Så Strindberg äro hemkommen från
sin utlandsvistelse.....

Ågust : Hemkommen till det öde landet ja,
där allt äro oförändrat,
och man åter fängslas vid skrifbordsselen,
likt en galärslaf vid sin åra.

Men han har väl njutit retreat i utlandet,
att samla kraft inför sitt ämbete som
dramatiker ?

Ågust : Vi möts i min nästa pjäs.

Vad skall pjäsen handla om denna gången ?

Ågust : Ett djefla lif !



*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 143 gånger
Publicerad 2020-05-08 16:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP