Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Önskan


storstilade planer faller
när ingen ser värdet hos andra
fasaden pyntad och fin
rivningsfärdigt ruckel under ytan
eller en vacker schersmin
minsta lilla myra bär på sin rygg bördor
den late undviker
varför ser vi inte varandra
varför vänder vi oss bort när skeppen strandat
varför tvingas den fattige äta med sked
medan den rike smörjer sitt krås
då frågar jag varför denna egoism
i själen tillåtits landa
skön är glädjen, men även sorgen
den får oss uppskatta ljuset ännu mer







Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-16 15:36



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Oja
2022-10-05
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP