Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solupptagning


Lagrad bortom,
sviktad bortom
minnet av en sångpoet.
Hur du sitter
på min stjärnfallsrygg:
milda sångens sista flaga

Ingen vind,
ingen viskning,
en morgon mellan fjällen.
Vi låg rart
i köldens flykt:
som tusen osmällda vatten

Svälja nävar,
svälja luft,
syret i det ohjälpta.
Stilla bön
är stilla hav:
det låga rullar spetsen




Fri vers av Fredrik Axelsson
Läst 505 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2019-12-18 00:41



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Vackra ord!
2019-12-28

  Ulf Carlsson VIP
Denna melodiska och vilsamt strukturerade dikt alluderar på Mose, Dan Andersson, Linné, Ikaros och en känd psalm. Fint!
Är "osmällda vatten" en metafor för islossning?
2019-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson