Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppfostran


1: Du ska inte komma och tro att du är något din jävla lille skit.
2: Du ska göra som vi säger, vara tacksam och hålla käften.
3: Varje natt klockan 3 så ska du gå upp och städa hela huset.
4: Kom inte och tro att du vet något som vi inte vet.
5: Tro aldrig att du kommer att få bra betyg i skolan.
6. Du kommer med bestämdhet sluta som knarkare och tjuv.
7. Du ska lära dig att lyda och göra allt vi säger åt dig att göra.
8: Du får bara prata när du blir tilltalad, annars åker du på stryk.
9: Vi ska skratta åt dig varje dag för att du är så ful och värdelös.
10: Du skall inte tro att någon bryr sig det minsta om dig.
11: Du blev till som ett straff för något du gjort i ett tidigare liv.
12: Du ska lära dig att vara pastorn i församlingen underdånig.
13: Att få några julklappar din snorvalp kan du drömma om.
14: Du ska lära dig att vara snäll, glad, hel, ren och ordentlig.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-18 18:08



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Haha alla dessa otrevliga vuxna med sina pekpinnar och trista hjärnor. Bra sammanfattning av Jantes auktoritära skitstil med sitt måtto Lyd för fan och tro inte du är nåt din jävel.
2019-12-20

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Du har fångat tillvaron, och de vuxnas syn på sina barn och dess uppfostran, såsom jag, och kanske även andra, känner igen den från 50- talets familjeliv.
2019-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP