Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ingår i "Strindbergiana"


NÄR ÅGUST RODDE FAN ILAND

Så Strindberg har färdigt dramat
han påbörjade för ett halvår sedan ?

Ågust : När man satt fan i båten
får man ro henne iland,
så när manuskripthögen korsknutits
med snöret i dubbla halfslag,
att aflämnas Abbe,
hafver ett halvårs arbete afslutats,
när ledan och ångestens dämoner
kommo ut ur mörkret,
derför äro arbetet bästa räddningen,
och jag likt en förlist kasta mig
utefter relingen att äntrande
återtaga kommandot vid rodret
för färdriktning,
med reservation att icke igen göra
misstaget upptaga fan i båten,
det räcka med att försöka skriva ett
teaterstycke om en god hustru,
vilket är svårare än att runda Kap Horn
i osäkert väder.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 258 gånger
Publicerad 2020-01-05 11:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP