Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gryningen


horisont och träd avtecknades
mot soluppgångens gardin
de parkerade bilarna förvandlades
zebra giraff och lejon solade sig i glansen
drömmande ögon får vi av skönhet

Det var familjedag och barnen var med på badet
det var stim och glädje i bassängen

I bastun var som vanligt bibliotekstystnad
upptäckte på översta hyllan en insjunken buk
två höftben och en revbenskorg, där varje ben
lät sig räknas, därtill kom
utstående nyckelben. Förskräckt undrade jag
men då såg jag de knappt skönjbara
andetagen låg utsträckta över en randig badhandduk
vände mig om och mötte den nyfikna blicken
från en mullig kvinna som satt på första bänk
När skuggan klev ned från sin plats och gick ut
sa jag rakt ut i luften
- den kistan blir lätt att bära
hon log litet instämmanden och mumlade
- det är inte hälsosamt vara för mager
- ursäkta min morbida fantasi, men fick
ett dödsbud i min mobil då jag steg ur bilen
min kusins hustru dog i natt
han har vårdat henne i hemmet många år
hon var knappt 50




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 303 gånger
Publicerad 2020-01-05 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP