Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


underverk


sömnen infann sig tack vare värmedynan
J tipsade mig, den fungerar på liknande sätt
som tyngdtäcket
om jag vetat då, hade jag aldrig skrivit så
segelflygturen
ord kan slå lika hårt som fysisk, jag vet det numera
läser sällan,
alla har varit små oavsett sår
ingen behöver ta på sig skulden
ångesten jag kände
visste själv inte högkänslig
har lärt mig doppar inte mer fötterna
i andras grumliga vatten
det är alltför lätt att trampa fel



anm.
1,1 miljoner människor utplånades i nazisternas
koncentrationsläger
i dag är minnesdagen över alla
känner vi inte sorg över det meningslösa
med krig varje liv, förlorad
abstrakt obegripligt
för 75 år sedan tog sovjetiska soldater sig
in i nazisternas fångläger befriade
utmärglade torterade
överlevarna det var de som starka nog, valdes ut
försöksdjur slavar
Det som hände får aldrig glömmas
de sista kommer inte leva for ever
det kommer alltid finnas en ny Hitler
som står redo bakom dörrbladet
när glömska försänkt
mänskligheten i sömn




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2020-01-27 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP