Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRAGMENTARISKA REFLEXIONER

Distinktionen mellan smärta och njutning,
kan ibland vara hårfin,när tillfredsställelsen
även blir en bestraffning.

*

Skillnaden på luffaren och den sociala individen,
är frihet och boja.

*

Det finns poesi,
som skaver likt sandkorn,
i ögat på ett lands regering,
som inte hämmas
av någon tystnadsplikt
eller cencur.

*

Den ouppnåeliga kärlekens kränkbarhet,
av den erotiska kärlekens tillfälliga salighet,
blir till den ofullbordade kärlekens omöjlighet,
som alltsedan antiken bessjungits av ädla
diktare och barder med utopisk fantasi.

*




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2020-02-07 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP