Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Började skriva på den här som en uppgift i Skrivarsidans skrivgrupp men hann då inte klar. Uppgiften var en förlängning av en haiku.


Porten

Dagen då modern kördes till lasarettet lämnades gossen hos främlingar i dalen. Gården var knappt en hektar och jorden mager. Några kor, grisar och hönor höll svälten, som sniffade mellan springorna, på avstånd. Den lilla stugan saknade oftast skratt och öm beröring.
Stilla sommarkvällar kunde bergsbrisen föra med sig moderns doft och tonerna av hennes vackraste vaggvisa. Gossen satt på farstukvisten, trött efter dagens sysslor. Hans blick vilade längtansfullt på berget i väster. Bladverken glödde som guld medan solen sakta omslöts av nattens sköte.
Gossen drog sig till minnes en vandrare som en gång besökte gården. Hans fårade orakade ansikte i skenet från kvällsbrasan. Med plirande snälla ögon berättade vandraren historier. Han påstod att någonstans på berget fanns porten till himlen. Gossen tänkte att han en dag skulle finna den. Och få återse sin mor igen.
I gryningen stänger han försiktigt dörren till stugan för sista gången. Med några smörgåsar i fickan börjar han den långa vandringen. När solen står som högst når han äntligen toppen av berget. Där, gömd bakom snår, i ett träd, finner han den. Porten till himlen.




Fri vers (Prosapoesi) av Elinor Sörensson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-08 15:17



Bookmark and Share


  Mats Kitok-Lundmark VIP
Gripande och levande
2020-02-11

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text, ser, hör och känner!
2020-02-10

  Barkarve
Otroligt fin! Jag får ”Narnia-vibbar”. Skulle säkert kunna bli en ännu längre berättelse, men det finns en charm i att låta mycket vara osagt också:)
2020-02-09

    ej medlem längre
Ryser..så vacker Och innerlig.
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP