Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön 39


Älskade Gud, när allting i mitt liv är svart och känns meningslöst, och jag liksom kravlar omkring i ett träsk som suger mig allt djupare ned. När döden börjar kännas åtråvärd, som en god vän och allierad. I detta förtvivlade och utsatta läge så vet jag att Du är nära mig, för du vet vart jag i min förvirring och desperation har gått vilse. Väck mig, för jag ligger och sover och drömmer en mardröm som handlar om hur svag, liten, och totalt maktlös jag är, samt värdelös och allmänt icke önskvärd som medmänniska. Djävulen förser mig med sin så kallade sanning som är illusion och lögn. Han hugger mig på mina mest sårbara punkter och vill att jag ska bli deprimerad, rädd och håglös. Att jag ska sluta fokusera på Dig Gud och kärleken. Min skräck är perfekt näring för djävulen och hans demoner. Du Gud vill och kan lyfta mig ovanför världens hysteri och extrema destruktivitet. Med Din heliga ande så kan mitt liv förvandlas till en harmonisk kreativitet i vilken min kropp, själ och mitt psyke får vila och läkas. Dagligen så behöver jag utsätta mig för en total händelselöshets tomhet för att vi ska kunna nå varandra. Din vilja med mig är att jag ska vara glad och dansa kärlekens vilda fridans in i evigheten, lycklig och strålande, kraftfull och briljant.
Demonen försöker att ge mig regi, att jag ska skruva ned mitt ljus. Du Gud vill det motsatta. 
I ett ögonblick av perfekt kärlek blev jag till, och nu kommer jag till Dig och ber Dig om att jag ska få en ny start i livet och få fyllas med all Din visdom, styrka och ömhet. I Jesu Namn - Amen.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 128 gånger
Publicerad 2020-02-16 19:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP