Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ansikte. Kroppsdel Uttal. Tid.


AKUT - Stoppa tjuven!

Jag tänker berätta sagan om en tjuv
tänk om han hade bott i skånska Bjuv
och varit mänsklig, vad det vore bra!
Men så mycket tur, det får vi inte ha

Han smyger försiktigt, han smyger så tyst
så när han kommer hörs inte ett knyst
säger någon åt dig ska du genast le
annars kan det hända nåt som ej får ske.

Just på denna tjuven biter inget larm
sträck därför upp höger och vänster arm
om ena armen plötsligt faller ner
då möter du tjuven som du inte ser

Tjuven bryr sig inte om väder och vind
snö eller solsken - han kan få dig blind
men se, den risken ska vi inte ta
säg en enkel mening: Vädret är så bra.

Han är jättefarlig och hans namn är Stroke
kan vara nära när du dricker Coke
om han är där kan tiden rinna ut
ring då 112, för då är det AKUT




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Millner VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-17 16:14



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Så klockrent. Skicka den till strokemottagningen
2020-02-17

  Marita Ohlquist VIP
ja, det är sannerligen akut, jag åkte ambulans när jag drabbades av en stroke för några år sedan.
2020-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Millner
Millner VIP