Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATIONALDEMOKRATISMEN

Den svenska nationaldemokratismen,
påminner i sitt fosterländska flit
om drag i nationalsocialismen
och lika folkhemsk är den i sitt nit.

Den svenska folksjälen och germanismen
förkunnas nu på denna skaldesajt
liksom den götiska romanticismen
bjöd både Geijer och Tegnér en fight.

Marscherar gör den storsvenska rasismen
av asagudarnas symboler full.
Dock, minns att svenska nydemokratismen
gick lika käckt - men ramlade omkull!

Nu går poeters lovsång till "Trumpismen"
och propagerar ivrigt "Sverige störst!"
Man skymfar vänstern och liberalismen
för att de brukar tänka efter först.

"All bildning står på ofri grund till slutet".
Blott barbarit var en gång fosterländskt",
det tvingades Tegnér bekänna brutet,
när inte ens hans "Svea" kändes svenskt...









Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-02-18 15:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Brilliant satir i dikten. En dikt som får en att tänka till lite extra.
2020-02-20

  Solweig Jansson VIP
Väl skrivet och rutet ! Snyggt och tänkvärt ! Tack !
2020-02-18

  Staffan Nilsson
Välskrivet och välkommet.

2020-02-18

  Stanley Rydell
Jag andas frisk luft av att ta in denna helt träffsäkra, stilsäkra dikt! Att den står på stadig grund litterärt och i gott sällskap med giganterna. Väldigt nyanserat och omdömesgillt gestaltat. Har liksom henke_r noterat störande, aggressivt mörkerseende på sajten. Tråkigt att det premieras av admin.
Detta är ett elegant och verksamt sätt att rida spärra mot fördumningen.
2020-02-18

  Fredrik Axelsson
Fenomenalt skrivet på alla sätt.
2020-02-18

    Lena Staaf VIP
så snyggt skaldat och rimmat! Och innehållet borde sjungas i alla stugor där mörkret sipprar in.
2020-02-18

  henke_r
Suveränt diktat! Jag skriver under varje ord. Den här sajten har politiserats sönder, och jag misstänker att det är en genomtänkt strategi från högertroll som vanligtvis figurerar på diverse alt. right/rasistiska sajter.
2020-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP