Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal dikt från 2014


Hålen

Orden som befläckade stack håll genom pappret;
Genom huden
Genom deras perfekta symbios till luftslott,
Söndrades lovorden och ambitionerna, som tidigare självklart hängt i luften i samtalen i någon form reflexmässig längtan.
Deras tillstånd, förhållande till varandra skulle brytas ner, omformas vanskapt till en grå massa.

Orden som stack hål, slog hårdare textmässigt än i verbalt bruk.
Tankar formade likt ett vapen likt ett litterärt smycke för åskådarna.

Ett vapen vars ammunition var:
Spekulationer utan någon större mening
Frågor utan någon större mening
Skam och längtan väl bekräftade men utan större mening
Allt samlades i hennes korta välformulerade mening.

Patroner redo att avlossa, med kikarsiktet fastlåst på offret.
En kort text med alla dessa osagda ord.
ett finger på avtryckaren


Men det raderades.




Fri vers av Oknytt
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-20 19:46



Bookmark and Share


  Engel
Maktlösheten är poetens lott.
2020-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Oknytt
Oknytt