Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är en skön man i dina bästa år


Du avfyrar ditt blytunga artilleri av sanning som du inte har gjort på flera svarta och meningslösa decennier, och din omvärld förskräcks och förstummas. Denna förbannelse att bara ha sig själv i en värld full av galningar, svikare och egon. Din så kallade psykoterapeut är en intellektdriven och narcissistisk nolla och fjolla som bara förstör sina klienter. En blind, döv, skraj och självgod trygghetsnarkoman. Den enda verkligt sanna vän du har är Gud, men djävulen slickar dig med sin rakbladsvassa tunga när du sover. Du vaknar kallsvettig och inser att det är ett blodigt krig som pågår, och att du kanske kommer att förlora det, som du har gjort flera gånger förut när du har fallit ned i avgrunden med ett förtvivlat skrik. Det enda som i grunden kan rädda människor är en kopiös mängd utav kärlek och sanning. Men psykoterapeutens ögon är tomma och kalla, han pratar och pratar men har inget att komma med, och du kan inte låta bli att skratta år det komiskt/absurda i situationen, för framför dig så har du en 60-årig människa som inte har vuxit upp. Som i utvecklingen och mognadsmässigt måste ha fastnat någon gång i tonåren, och du känner plötsligt starka faderskänslor inför din stackars psykoterapeut som nu är helt och hållet förstummad, förvirrad, förbannad och längtar efter sin mamma, som tyvärr är död. Han är fullständigt skräckslagen inför döden som är någonting gränslöst ondskefullt, för man kan inte ta med sina saker dit till den andra sidan, en plats som han inte tror på och avfärdar som ett irrationellt och infantilt nonsens, samtidigt som dödens intighet för honom är fasansfullt. Du lämnar honom med en både ömsint, överseende och aggressiv blick. Du kommer inte att återvända, aldrig någonsin. Din psykoterapi sköter du och Gud allra bäst tillsammans. Och dina bästa vänner och du. Du förbannar inte längre den dag då du föddes. Du avfyrar ditt blytunga artilleri av sanning som du inte har gjort på flera svarta och meningslösa decennier, och din omvärld förskräcks och förstummas. Du håller på att förnyas och födas på nytt. Du är en skön man i dina bästa år.


 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-25 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP