Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Haiku nr 12


Åskvädren vandrar,
avlägsna som barndomen,
runt utsläckta torp.




Bunden vers (Haiku) av Johan, född 1943
Läst 883 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2006-07-05 23:47



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Ljuvlig!
2007-09-03

  Eline.P
En alldeles lysande haiku, mystisk, magisk, poetisk.
2007-05-27

  Fredrik P. VIP
Håller med. Mästerlig
helt igenom: dramatiskt
levande, ja, filmiskt klar!
2007-05-27

  AndersN
Jag vandrar i bergslagens skogar och finner bland finnhöjder och gruvdalar allt denna haiku målar upp. En av de bästa jag läst på denna site.
2007-05-27

  Jer
Är glad att denna lyfts fram, en riktig fin haiku bjuds man på. Har läst dej nu och fann många bra, en njutningstund må jag säga. Speciellt gillar jag även nr 9.

Kan hålla ändå med om att denna har något extra. Här fångar du mycket känslor och dina metaforerna är klockrena. Återbesöks minnen där inget blir som den en gång var. Haikun knippar du ihop perfekt i slutklämmen... riktig bra! Gratulerar till en välförtjänt stjärna.


2007-05-27


  Anders P VIP
en stämningsfull haiku. Gillar bnilden av åskväder, avlägsna som barndomen. Vad betydde ett åskväder då man var barn? Minns att jag var rädd.
2006-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan, född 1943