Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET SKÖNAS ÄDELMODIGA MEDLIDANDE

Det vanrykte av förtal
det skönas
attraktiva elegans
och subtila sensibillitet,
förorsakats av avund,
från det rent avskyvärda
frånstötande
blir föga åtråvärt
av sin attityd,
och den enda reaktion
det möter
är det ädelmodigas
medlidande
med de mindre lyckade
i naturens
slumpartade generering.

Att förväntas rättvisa
till var och en,
efter förtjänst,
blir mest en besvikelse,
i den orättvisa naturens
slumpartade metamorfos.

För de som har någon Gud,
kan ju alltid skylla på att
det är hans vilja,
om det nu kan vara till
någon tröst.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 133 gånger
Publicerad 2020-03-03 00:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP