Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om hur ett ångestrelaterat självhat kan kännas


Jag sätter egna ärr


Jag sätter egna ärr
På mitt hjärta
Det är en massa skärsår
Tvärsöver
Ärr som aldrig försvinner
Som alltid sitter kvar
Så mycket självhat
Jag gör
mitt hjärta
mig själv
så illa
Så otroligt illa
Jag skadar
Det gör ont
och jag gråter
Ändå kan jag
inte sluta
Måste skada
Mer
mer
mer
Blöda inuti
Hata mig själv
Gråta
Gå sönder
Vill riva mina armar
och ansikte
Slå mig själv
Slita sönder mitt hår
Dunka mitt huvud
Sparka
Skrika
Kasta mig ut
Vill skada hela mitt jag
Riva skära blöda
Trycka ner
Förstöra
Förgöra
Känner mig värdelös
Obetydlig
Idiotisk
Dum
Ful
Korkad
Ointressant
Sämst
Värdelös värdelös
Vill tillämpa allt dåligt som existerar
på mig
För att jag
faktiskt inte finns
Därför att jag
inte vet vem
jag är
Jag måste skada
Den jag är
För det är ju inte jag
Det finns inget att tycka om med mig
Ingenstans finns jag
har jag ens någonsin funnits
Jag vet inte vem jag är
Men jag vet att för mig är jag ingen.




Författare: Karin Sällström 4/3-2020





Fri vers (Fri form) av Karin Sällström
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-04 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Sällström
Karin Sällström

Senast publicerade
Som
Jag sätter egna ärr
* Se alla