Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blekta färger

 

du är nära i avståndet


jag håller en hand ovanför
hjärtat kudden telefonen
handen ovanför tangentbordet
i det som sägs bäst tyst

det här är en sprucken stenvägg
en tryckt och svag ikonbild
ett liv där tid och sol är utan namn
det här är tiden för oss




Fri vers av Fredrik Axelsson
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-06 00:16



Bookmark and Share


  Rublev
Jag stannar upp inför handen som väntar, vilar, vakar ovanför...
men inte utan ansträngning,
inte utan möda.

Snarare utövas ett meditativt hålla-handen-ovanför fokus, en jag-kan-inte- annat-än-dröja-här beredskap
– i tystnad, svaghet, begrundan och namnlöshet. Och i vetskapen om att
’du är nära i avståndet’ och att
’det här är tiden för oss’.

Tio rader som rymmer innerlig vishet
och varm tillförsikt!

Titeln är väl vald. Det finns en särskild skönhet hos blekta färger. Hos det som överlever tillvarons nötning, som består tidens tand...
2020-03-07

  Ulf Carlsson VIP
Guds tystnad är talande för den som lyssnar.
2020-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson