Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Brev fr Strindberg daterade 1900 ( Bukowskis)


STRINDBERGS BREVKORRESPONDENS

Strindbergs omfattande brevkorres-
pondens av över 10000 försändelser
utgjordes av såväl en klients bikt
som en terapeuts,däri han väl upp-
visar sina olika sinnesstämningar
av ångest,vrede,förtvivlan och
ömsinta kärleksbetygelser
för att i terapeutens vara vägvisaren,
upplysaren och tillrättavisaren,
ömsom kritikern och provokatören.

Studiet av Strindberg gör sig sannolikt
bäst i hans brevkorrespondens,
där han är närmare än i något av hans
litterära verk,oförställd och spontan.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 247 gånger
Publicerad 2020-03-14 05:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP