Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi kommer att beta gräs som nötkreatur: - botemedel mot lung-, hjärt-, reumatiska, matsmältnings- eller degenerativa sjukdomar.


Honungnässlasirap

 

 

 

-Sirapen framställd av unga och färska nässlor betraktas av specialister som ett elixir som har gåvan att stärka och föryngra vår kropp.
Det administreras till stressade, anemiska och sjuka människor som upplever effekterna av kroniska sjukdomar.
Nässan hälsofördelar är oerhört viktiga och extremt varierande. Således bör denna anläggning inte saknas från våra hem.
Nässlan har kraften att förbättra utmattningstillstånd, att rena blodet och att reducera symtomen på allergier betydligt.
Det är en näringsrik växt rik på kisel, järn, kalium och vitaminer B, C och K, enligt forskare vid Washingtons Bastyr University.
För användning i gastronomi skördas endast den luftiga delen av växten.
För medicinska ändamål skördas hela växten: blommor, rot, frön och löv.

Enligt specialisterna har varje botemedel med vår- och höst nässlor, följt i olika former, en gynnsam verkan för ett antal sjukdomar såsom lung-, hjärt-, reumatisk, matsmältnings- eller degenerativ.
Den kan användas för att bekämpa anemi på grund av dess höga järninnehåll och bekämpa artrit och reumatism.
Utöver detta kan sirap användas av personer som lider av hudtillstånd eller astma, urin- eller andningsbesvär och håravfall, vilket har en effekt även mot lungsjukdomar och pleurits.
Ingredienser till nässlapsirap med honung
250 g akacihonung
50 tips med färska nässlor, hackade
Metod för beredning
De hackade löven placeras i en burk så att burken fylls till ¾. Honungen hälls också tills burken är fylld. Rör om dagligen, låt den macerera i 30 dagar. Efter dessa 30 dagar, filtrera, sedan hålls sirapen kall.
En tesked om dagen rekommenderas.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 127 gånger
Publicerad 2020-03-14 07:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP