Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Konsten att förstöra en redan hopplös historia är inte precis ny. Jag lär mig ännu, men har på känn att jag kan ta en elev snart. (Jag skiter i att använda värktabletter, smärta får mig att hålla mig vaken. Men andra kan).


Knepiga hörnet, nysk rivna humron (osmakligt)



.
Främsta orsaken till att jag inte filmade under första hälften av adertonhundratalet i fotboll, är att filmen inte var uppfunnen än.
När den väl kom saknade den först repliker, vilket jag var enbart
tacksam för.
Istället höll någon med om den fina idén att ha inslag av (levande)
pianomusik och vita skyltar med text på.
Som jag var långsynt kunde jag inte läsa dem på nära håll,
varför jag passade bättre som publik är att visa mina
'talanger' på duken.

Två
Jag är ett klimathot och en naturresurs samtidigt.
Släpper gärna väder då jag böjer mig (för överheten)
fram eller somnat på min post.
Brev från myndigheter skulle kunna tråka ut vem som helst.
Fast numera skickar de gärna sina medelanden via 'nätet's epost.
De gör det gärna per en fil som kallas pdf
och som varken min dator eller jag kan läsa.

III
Jag kräks ofta då jag går själv på bio.
Om det är en aktionfilm med hemska mord i.
Ja, och av sällskapet förstås.
De flesta som går på bio gör det själva.
Det händer dock att jag ger bort biljetten
eller skickar en person ur beredskapsreserven.

....
Här står jag och håller i en påse nötter.
Känna mig som en skulle jag kunnat göra,
om jag bara visste hur.
Hur många som har dött i trafiken idag vet jag inte,
och hur skulle det kunna gå till?
Jag har ju varken bil eller lov att närma mig en väg,
annat än om den leder hem till dörren eller in i skogen.

(Texten har legat i utkast något år.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-27 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP