Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den gamla eken

När jag ser den gamla ladan rasa
tänker jag på eken intill
åttahundra år gammal
fyrahundra år av liv
fyrahundra år av död.
Allt den sett och skådat
sorg och glädje, liv och död.
Jag ser ekens sista löv
sväva ner mot marken
i tröstens bleka sken






Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-18 10:08



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint, ja ekar är ju fridlysta och blir väldigt gamla, har en som bara har grå stammar, som ett skilett står den där men den får inte tas ned.
2020-06-11

  gunnnar nylund VIP
Världens äldsta träd finns faktiskt i
Sverige. Det kallas Old Tjikko och är
en gran som lyckats leva i 9550 år
uppe på ett fjäll.
Uj, uj snacka om att ha överlevnads-
förmåga.


2020-03-19

  Anya VIP
Jaa tänk om träd kunde berätta. Vad mycket de sett. Fint funderat av dig.
2020-03-19

  brunnen
Fantastisk, ekar är mäktig träd (och det skriver jag inte bara för att jag heter Ekström :-)).
2020-03-18

  ULJO
I mina hemtrakter har vi Kvilleken. Världens äldsta ek.
2020-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP