Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken lasarettet kyrkogården

Jag tog bussen som gick mellan stadsdelen kärleken
lasarettet och kyrkogården
Jag tryckte på stopp knappen vid lasarettet
men den stannade inte.
Vid ändhållplatsen vägrade jag att stiga av
men busschaffören tvingade mig.
Jag samlade ihop mina pinaler och
gick in genom porten till kyrkogården,
där kom prästen helt i svart gående
och hälsade mig välkommen.
Vad har du i ryggan frågade han,
jag har en tandborste och pyjamas sade jag,
vad skall du med det till sade han,
följ med mig.
Vi gick in och satte oss bredvid varandra i kyrkan
den var tom och underbar orgelmusik
strömmade ut och fyllde hela kyrkan
Jag föll in i en dvala och somnade in
efter en evighet vaknade jag
stel och darrade av köld,
han bredvid mig var försvunnen.
Längst fram i kyrkan stod en kista,
den fanns inte där förut
jag stapplade fram och läste mitt namn




Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-06 17:18



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text, som scener i en film!
2020-04-10

  KattenKin VIP
Det är underbart att se hur Arne följer med, att hans diktarsjäl vandrar vidare i din. Mycket bra och fängslande från början till slut.
2020-04-10

  Solstrale VIP
Oj vilken dram du spelar upp i perfekt ord och bildspel!

Detta är bland det bästa jag läst på ämnet möta sin död...

Bokmärker genast!
2020-04-08

  Öknens Ros VIP
En riktigt ruggig historia, gillas.
2020-04-07

  ULJO
Vilken mardröm du gestaltar i en fanatiskt välkomponerad berättelse.
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP