Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullblom


i en liten rynka bredvid ögonvrån
ser jag fortfarande samma storm i dig

vi letar oss ned bland äldre bodar
under erfaren gråt och linning

jag går genom nattens rum och söker dig
jag söker våra allra första dagar

du är grundningen då jag vaknar för tidigt
du stramar ut ansikten och skuggor

 




Fri vers (Fri form) av Fredrik Axelsson
Läst 346 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2020-04-09 00:44



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Så oerhört varsam beskrivning av en gemensamhet, då och nu närvarande i varje ögonblick; som jag upplever det.
2020-05-21

  Ulf Carlsson VIP
Här väcks många associationer beroende på läsarens perspektiv.
Rubriken sätter en positiv ton, som följs upp i slutraden.
Dikten kan spegla ett minne, ett slags trygg relation, kanske mellan barn och förälder eller mellan en troende och "Gud", mellan "jag" och "du".
Här finns också anspelningar på påskdramat med ord som "linning", "gråt", "natten", "skuggor" m.fl.
Textens enkla struktur i fyra tvåradingar ger dess
sensommarstämning trygghet och lugn.





2020-04-15

  Engel
Få lyckas fånga ömhet så oansträngt och självklart.
Sådan är svanens sång.
2020-04-15

    ej medlem längre
Den här fina texten är snudd på genialisk, hur du bygger en känsla kring spåren man ser i någons ansikte, hur sköra trådar binder varje strof på ett sublimt sätt. Fram växer en berättelse i tystnaden mellan raderna. Utsökt poesi i fullblom!
2020-04-11

  Rublev
En mångfasetterad vandring bland minnen och drömmar. Igen famnar du livets stora skeenden genom att varsamt, ja ömsint, notera de små detaljerna. Ja du låter minnena slå ut i full blom, bli till insikt och vision! Mästerligt skildrat!
(PS. Jag dröjer vid, och berörs av detta enigma: ”vi letar oss ned bland äldre bodar/under erfaren gråt och linning”)
2020-04-10

    Max Poisé
Medvetet eller omedvetet har du fått in en röd tråd i texten som tilltalade. Jag gillade denna skarpt och av det jag läst av dig, den bästa hittills!
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson