Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löftenas tid

Löftenas tid

Nu är löftenas tid
Löften om ljus och värme
Om bruna ben som hoppar hage
Om tro, hopp och kärlek
Om grön klorofyll och stigande sav
Om sommar, sol och salta bad
Om cabriolet och hår som fladdrar för vinden
Om hotpants och topless

I detta nu leker livet
Livet om vi tar för givet
Som plötsligt kan klippas av
Och sluta i en förtidig grav
Snart är det vinter med snö och is
Då är löftenas tid i djupaste kris




Bunden vers (Annat versmått) av Gunnar Barkenhammar
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-19 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar