Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tubans revansch

Jag hade suttit där i orkestern så länge jag mindes
och spelat mina passager.
Jag hade två passager i första satsen sedan var det inget mer för mig.
Efter pausen kunde jag gå hem, men jag stannade kvar.
Alla i orkestern tittade på mig, varför stannar han kvar?
jag reste mig upp med alla de andra när Maestro kom in, han såg mig inte.
Orkestern började, en bit in i andra satsen ställde jag mig upp
och fyllde i med ett långt solo, alla i orkestern tittade sig oroligt om,
Maestro gav mig en blick som kunde döda.
Vid slutet av tredje satsen där allegro gick över till adiago reste jag mig igen , nu var orkestern med mig, mitt solo fylldes i på ett underbart sätt, Maestros blick på mig kunde mörda, han höjde taktpinnen och musiken tonade långsamt ut.

Jublet kände inga gränser, applåderna höll aldrig på att ta slut, jag fick resa mig upp gång på gång.




Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-22 18:35



Bookmark and Share


  charlotte
intressant, slutet gott alting gott hoppas jag
2020-05-02

  Respons VIP
Den starka drömmen om att äntligen få höras, accepteras, gillas och applåderas. Du understryker den väl.
2020-04-28

  KattenKin VIP
Våga ta plats fast andra försöker tysta kan ge oväntat bra resultat. Bra kortdikt.
2020-04-23

  ULJO
Gott avslut här minsann
2020-04-23

    Sefarge VIP
Finmusikalisk skrivelse att betänka
Vifta med pinnen en sak.
Att spela ut en annan?
Ändå skall det göras
Tillsammans
:)
2020-04-23

  Marita Ohlquist VIP
Det var sannerligen en revansch som kommer att finnas kvar i mångas minnen!
2020-04-22

  Solstrale VIP
Beundransvärd berättelse handling som skapt för framgång! Hurra! :)
2020-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP