Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktens kropp


diktens kropp ligger naken och nedkyld, nästintill blå och sjuk. den ligger med sina blanka ögon och svarar ej på lust eller allvar. jag öppnar ett fönster, släpper in tidvatten och en nyvaken humla, jag möblerar med solen och månen, jag drar in en varm björn som kroppen får hålla om och gå in i pälsen på. diktens kropp får vara ett barn, bli både trotsig och svag.
jag vet att jag har resurser att ge den hela världen, men den ställer sig högre än mig och vägrar alla trick. i vissa stunder får ögonen liv och vi byter plats.




Prosa (100-ordare) av Fredrik Axelsson
Läst 286 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-04-23 19:16



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Det är påtagliga bilder som framträder av din text. Du lyckas inte bara ge skrivandets väsen en boning, det är också vägen till den som du uttrycker på ett unikt vis. Skickligt med skiftande perspektiv och interaktioner.
2020-04-30

  Kajan VIP
Vilken fullständigt underbar dikt! Lekfull och allvarligt och allt däremellan, en glädje att läsa.
2020-04-29

  Rublev
”jag öppnar ett fönster, släpper in tidvatten och en nyvaken humla, jag möblerar med solen och månen, jag drar in en varm björn…”
Din 100-ordare doftar av poesi! Jag ler varmt och igenkännande. Vilken underfundig och underbart ömsint betraktelse över diktarens intima förhållande till sitt verk/diktens intima förhållande till sin skapare! Jodå, jag försöker också att med olika trick få min dikt att börja andas. Men det misslyckas alltid. Det går inte att manipulera fram liv: ”den ställer sig högre än mig och vägrar alla trick”. Endast genom att förbehållslöst älska, ge livsrum, kan miraklet ske: ”i vissa stunder får ögonen liv och vi byter plats”. Dikten öppnar sina mörka ögon, ser passionerat på mig, och jag slår blygt ner min blick, undrar vem hon är, var hon kommer ifrån.
2020-04-26

  Gunnar Hilén VIP
De här raderna kändes fint att läsa.
2020-04-24

  Annie b'larsson VIP
Det här var bra. Gillar att du gör dikten till ett eget väsen. nytt och annorlunda.
2020-04-23

    Max Poisé
Att lyckas med att få så mycket associationer av bara 100 ord är magiskt tycker jag. Grymt bildspråk med massvis av vyer som byter plats! Kanon!
2020-04-23

  Ulf Carlsson VIP
Diktens kropp är beroende av diktaren och behöver tämjas. Diverse tricks och färdiga kostymer funkar ofta för att få den att passa till
diktens själ.
Det är dessa stunder ögonen byter plats!
2020-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson