Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dina vilda vackra ögon


Hellre är jag rabiat
än en sovande zombie
Mitt ego lade jag på
hyllan när jag valde
att bli en vuxen, sann
ôch skön äkta människa
Jag har bett Gud om så
mycket, och jag har 
hittills fått en hel del
Jag har vandrat genom
mardrömmar av vatten,
eld och alla möjliga lögner
som jag svalde tills jag
blev förbannat allvarligt
psykiskt och själsligt sjuk 
Hellre orkaner av godhet
än likgiltighetens kvävande
meningslösa själlösa stiltje
Hellre en vansinnig fullkomligen
blixtrande härlig passion för
livet än ett typiskt svenskt 
lagomt ljummet själens död
Vi vandrar alla död persons 
promenad, men just nu idag
så vill själ och kropp jubla
över det mirakulösa faktumet
att finnas till ytterligare en
helt och hållet okänd tidsrymd
Hellre är jag fullkomligt friskt
rabiat i min blixtrande vrede
med ett hat genomborrande
det förnedrande förtryckande 
tigandets massiva murar än
fortsätter på en mot avgrunden 
Mitt uppror kommer sent,
men det kommer med en 
uppfriskande glädje och livslust
Så kom min älskade och njut
i min famn, vad jag tycker
om dina vilda vackra ögon. 

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-10 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP